Hodnotitel si od Vás vyžádá měsíční jídelníček, který s Vámi překontroluje a upřesníte jednotlivé názvy, či receptury. Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši jsou konstruována na 20 stravovacích dnů, pokud je dnů více či méně, bude to hodnotitelem zohledněno. Hodnotitel je v metodice Nutričního doporučení proškolen.
Společně s hodnotitelem překontrolujte zda:
- Jsou mu srozumitelné všechny názvy jídel – zda se orientuje z čeho je jídlo navařeno (čufty, záhorácký závitek, bratislavská pečeně, kucmoch, uhlířina…)
- Je hodnotitel schopen z názvů rozeznat druh masa.
- Je hodnotitel všude schopen představit si servírovanou porci zeleniny (tepelně upravené nebo např. oblohy)
- Hodnotitel pozná druh zeleniny použitý v salátu.
- Do bezmasých jídel nepoužíváte slaninu či uzeniny.
- Zda uzeniny nejsou někde skryty a neuvedeny (polévka).
- Hodnotitel z jídelníčku u zavářek vyčte, jaká konkrétně byla.
- Je zřejmé, do kterých polévek používáte pravidelně dochucovadla či dehydratované instantní směsi a přibližně množství na daný počet polévek
- Zda nebyly odchylky od receptury.
- Pokud vaříte výběrový jídelníček, hodnotitel ví, kolik jídel se v průměru vydá na jednotlivé výběry