ingredience
-
300
g
Rybí filé
-
600
g
Rajčata drcená
-
150
g
Cibule červená
-
150
g
Celer
-
150
g
Mrkev
-
100
g
Fenykl
-
30
g
Česnek
-
1000
ml
Rybí vývar
-
25
ml
Citrónová šťáva
-
10
g
Sůl
-
1
g
Pepř černý
-
10
g
Petržel plocholistá
-
50
g
Olej olivový
postup
- Cibuli, celer, mrkev a fenykl nakrájíme na malé kostičky a opatrně orestujeme v hrnci na olivovém oleji.
- Přidáme rozmačkaný česnek, vše mírně prohřejeme.
- Přidáme rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme pozvolna při mírné teplotě cca 30 minut.
- Rybí filé nakrájíme na menší kousky, osolíme je a opepříme. Poté orestujeme na oleji a vložíme do polévky.Provaříme ještě cca 10 minut.
- Dle potřeby dochutíme polévku citrónovou šťávou.
- Hotovou polévku při servírování zdobíme plocholistou perželí.
Zdroj:
Bidfood