Sicilská rybí tomatová polévka

10 porcí (dospělý)

ingredience

  • 300 g Rybí filé
  • 600 g Rajčata drcená
  • 150 g Cibule červená
  • 150 g Celer
  • 150 g Mrkev
  • 100 g Fenykl
  • 30 g Česnek
  • 1000 ml Rybí vývar
  • 25 ml Citrónová šťáva
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý
  • 10 g Petržel plocholistá
  • 50 g Olej olivový

postup

  1. Cibuli, celer, mrkev a fenykl nakrájíme na malé kostičky a opatrně orestujeme v hrnci na olivovém oleji.    
  2. Přidáme rozmačkaný česnek, vše mírně prohřejeme.
  3. Přidáme rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme pozvolna při mírné teplotě cca 30 minut.
  4. Rybí filé nakrájíme na menší kousky, osolíme je a opepříme. Poté orestujeme na oleji a vložíme do polévky.Provaříme ještě cca 10 minut.
  5. Dle potřeby dochutíme polévku citrónovou šťávou.
  6. Hotovou polévku při servírování zdobíme plocholistou perželí.
Zdroj: Bidfood