Grilovaný sumeček s restovanou zeleninou a bramborovým pyré

10 porcí (dospělých)

ingredience

  • 1000 g Filety ze sumečka afrického
  • 100 g Máslo
  • 80 g Olivový olej
  • 200 g Mrkev
  • 200 g Celer
  • 200 g Dýně muškátová
  • 200 g Cuketa
  • 150 g Cibule
  • 5 g Cukr
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý
  • 10 g Estragon
  • 1000 g Brambory
  • 150 ml Mléko

postup

  1. Chlazený filet nakrájíme na jednotlivé porce. Poté osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji z obou stran. Na takto opečená filátka přidáme máslo a necháme v teple "dojít".
  2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na olivovém oleji. Ochutíme solí a cukrem, abychom zvýraznili chuť. Přidáme kousek másla a čerstvý estragon. Zelenina by měla zůstat na skus.
  3. Podáváme s bramborovou kaší.
Zdroj: Bidfood, Bohemia Fishing Farm