Bramborák s jáhly na plechu

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 270 g

  • 1500 g brambory
  • 620 g jáhly
  • 18 g česnek
  • 12 g majoránka
  • 16 g sůl
  • 250 g polohrubá mouka
  • 200 g vejce (5 ks)
  • 120 g sádlo
  • 1 g kmín
  • 1 g pepř

postup

  1. Jáhly uvaříme ve vodě (1:2, na jeden díl jáhel, dva díly vody) asi 15–20 minut a zchladíme. 
  2. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme vodu. 
  3. Všechny suroviny a sádlo spojíme a promícháme. 
  4. Směs nalijeme na pekáč vytřený sádlem a upečeme v troubě dozlatova. 
  5. Přílohy: zelný salát (zelí, mrkev, jablko, sůl, cukr, olej, ocet, kmín) nebo kysané zelí
Zdroj: Vlastní recepty