Hledat
Menu
Zdravá školní jídelna
Úvod
O projektu
Zdravé školní jídelny
Čtěte o stravování
Recepty a jídelníčky
Recepty
Jídelníčky
Jídelny si radí
Fotogalerie
Hledat
Hledat
ZŠJ na Facebooku
Úvod
O projektu
Co je Zdravá školní jídelna
Tým
Kontakt
Zdravé školní jídelny
Seznam jídelen
Mapa jídelen
Registrace
Nápady od vás
Zapojte se
Test znalostí
Čtěte o stravování
Publikace ke stažení
Články
Studie a statistiky
Nutriční doporučení
Recepty a jídelníčky
Recepty
Jídelníčky
Jídelny si radí
Fotogalerie
<
Zpět na přehled
Bramborák s jáhly na plechu
Grilovaný sumeček s restovanou zeleninou a bramborovým pyré
Sumeček s teplým čočkovým salátem
Sumeček africký se zeleninou Versailles
Pórková polévka ze sumečka
Halászlé se sumečkem
Sicilská rybí tomatová polévka
Krémová rýže s houbami
Šťouchané brambory s jáhly
Bramborový nákyp s tuňákem
Bramborák s jáhly na plechu
23. 2. 2015
•
ingredience
Průměrná hmotnost 1 porce = 270 g
1500
g
brambory
620
g
jáhly
18
g
česnek
12
g
majoránka
16
g
sůl
250
g
polohrubá mouka
200
g
vejce (5 ks)
120
g
sádlo
1
g
kmín
1
g
pepř
postup
Jáhly uvaříme ve vodě (1:2, na jeden díl jáhel, dva díly vody) asi 15–20 minut a zchladíme.
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme vodu.
Všechny suroviny a sádlo spojíme a promícháme.
Směs nalijeme na pekáč vytřený sádlem a upečeme v troubě dozlatova.
Přílohy: zelný salát (zelí, mrkev, jablko, sůl, cukr, olej, ocet, kmín) nebo kysané zelí
Zdroj:
Vlastní recepty
Odeslat přes e-mail
vytisknout
stáhnout pdf
Nahoru
Provozuje Státní zdravotní ústav
Všichni partneři