Pórková polévka ze sumečka

10 porcí (dospělý)

ingredience

  • 400 g Filet ze sumečka afrického
  • 900 g Pórek
  • 1500 ml Zeleninový vývar
  • 850 g Brambory
  • 50 g Máslo
  • 40 g Kopr
  • 25 g Citrónová šťáva
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř bílý

postup

  1. Brambory uvaříme, rozmačkáme najemno a ve velkém hrnci lehce opečeme na másle. Pórek přidáme k bramborům a ještě spolu krátce opečeme.
  2. Podlijeme vývarem. Osolíme, dochutíme bílým pepřem a necháme při mírné teplotě cca 10 minut povařit.
  3. Polévku rozmixujeme. Opět uvedeme do varu, případně dochutíme.
  4. Rybu nakrájíme na malé kousky, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Do polévky vložíme kousky ryby a při mírné teplotě vaříme pod pokličkou dalších asi 5 minut.
  5. Kopr opereme a otrháme, zdobíme jím hotovou polévku.
Zdroj: Bidfood, Bohemia Fishing Farm