Halászlé se sumečkem

10 porcí (dospělý)

ingredience

  • 300 g Filety ze sumečka afrického
  • 2500 ml Zeleninový vývar
  • 100 g Cibule
  • 200 g Rajčata loupaná
  • 370 g Paprika zelená
  • 50 g Olej řepkový
  • 15 g Sůl
  • 10 g Paprika lahůdková
  • 1 g Pepř

postup

  1. Na oleji orestujeme cibuli, po chvíli zaprášíme paprikou, chvíli restujeme, ale opatrně, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla. Podlijeme zeleninovým vývarem a povaříme 20 minut.
  2. Přidáme překrájená rajčata, na proužky nakrájenou papriku a vaříme dalších 20 minut.
  3. Sumečka nakrájíme na malé kostičky, osolíme, zakápneme olejem a dáme péct do trouby na 180 st. celsia na cca 10 minut.
  4. Opečené maso vložíme do uvařené polévky. Dle potřeby dochutíme.
Zdroj: Bidfood, Bohemia Fishing Farm