Nejnovější články

Témata:

V letošním roce se projekt Zdravá školní jídelna zaměřuje na vzdělávání pracovníků ve školním stravování. Plánujeme řadu praktických a teoretickcýh kurzů. Tyto kurzy pro vás připravujeme vždy s profesionálními kuchaři a snažíme se o to, aby byly co nejatraktivnější, zábavné, a aby znalosti z nich byly lehce proveditelné v praxi školních jídelen. Prvním letošním kurzem je praktický workshop na téma Luštěniny.Pojďte s námi objevit a poznat tyto plodiny jak je ještě neznáte.

Pokračovat ve čtení

Přesná citace článku http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/i-superkvalitni-a-superchutne-skolni-obedy-z-domacich Studie zastoupení živin ve školních obědech, kterou dokončuje SZÚ, vyvolala širokou diskusi. Někdy věcnou, jindy i zavádějící. Zdá se, že největší reakce vyvolalo konstatování, že to "se školním stravováním v ČR zase není tak špatné, jak se někdy tvrdí". Příští týden SZÚ zveřejní další výsledky rozborů, které se budou týkat složení tuků ve školních obědech. Při té příležitosti neuškodí zopakovat si v následující krátké eseji, co studie cílevědomě řeší a co ne. Nesupluje náplň práce jiných odborných skupin napříč resorty. A nemají to opravdu lehké, pokud jde o 7 miliard Kč, které se údajně ročně protočí ve školním stravování. 

Pokračovat ve čtení