Praktický seminář Bezmasé pokrmy

Troufáme si říci, že tento seminář je jedinečný. Máme tým na slovo vzatých odborníků, kteří se tématu dlouhodobě věnují. Představí vám trendy, které jsou ve světě samozřejmostí. Poradí vám, jak už zítra udělat konkrétní změny.13. či 14.12. v Makro akademii - Jeremiášova, Praha Stodůlky,Od 8.30-15.00Cena 2200,- Kč/osobu

Bezmasé pokrmy jsou již pár let nedílnou součástí jídelního lístku školních jídelen. Většinou to ale nejsou pokrmy, které by patřily k nejoblíbenějším, přitom ten potenciál mají. Zelenina má širokou paletu barev, vůní a chutí, dává obrovský prostor pro kreativitu. Jen je potřeba s ní správně pracovat, aby si krásnou barvu, vůni a konzistenci zachovala. Zelenina nebo ovoce by měly tvořit polovinu každého našeho denního jídla.
Ve výživě se dlouhodobě stupňuje (a je to rozumné) tlak na větší konzumaci rostlinných potravin. Víte, jak to ale udělat, aby dětský organismus dostával to, co má, a měl prostor se zdravě vyvíjet?

Na našem semináři si společně řekneme o různých rostlinných složkách a jejich vlivu na zdraví, o tom, jak menšími změnami na našem talíři můžeme i my ovlivnit zdraví naší planety. Naučíte se správně pracovat s rostlinnými potravinami, tak aby pokrm na talíři byl atraktivní pro děti. Povíme si, jaké bylinky, natě a koření se k různým druhům rostlinných potravin hodí.

Ve varně se o vás postará příjemná a usměvavá parta kuchařů Makro akademie, kteří vždy mají nápady a poradí s jakoukoli nesnází.

Státní zdravotní ústav získává znalosti, informace a dovednosti z první ruky z řady celosvětově uznávaných institucí a přenáší je v praktické a srozumitelné informace a návody. Proto je garantem právě správnosti teoretické části kurzu.

Odpovíme si na otázky
 

  • Jak souvisí lidské zdraví a zdraví naší planety? Planetární přístup je nádherný příklad, do jaké míry může naše výživové chování ovlivňovat zdraví planety. Nejedná se o žádný extremistický směr. Je to o pochopení, jak naše chování ovlivní budoucnost našich dětí. 
  • Co mohu udělat pro své zdraví a zdraví našich dětí?  Často si myslíme, že víme. Jenže neumíme své znalosti promítnout do konkrétních kroků. To je důvod, proč selhává prevence. Nechceme vám papouškovat výživová doporučení. Ukážeme vám jak na to. Budete schopni uskutečnit  okamžité změny nejen u sebe (protože i vaše zdraví je důležité!), ale i v jídelníčcích vašich jídelen.
  • Na co si dát pozor? Poskytneme tahák, jak sestavit vyvážený bezmasý pokrm. Na jídelních lístcích často vidíme kombinace bezmasých pokrmů, které dětem nenabízí všechny potřebné živiny. 
  • Jak upravuje pestrost jídelníčku projekt Máme to na talíři? Současné "Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši" je tu s námi už 8 let. Je na čase jej posunout dál, aby více odpovídalo současným poznatkům.
  • Schválně, kolik znáte obilovin, luštěnin a druhů zeleniny a ovoce?

Všechna témata propojíme ve smysluplný celek a vše si vyzkoušíte ve varně při přípravě bezmasých pokrmů – nacvičíte kulinářské techniky, které se promítnou do pokrmů inspirovaných nejen českou ale i světovou kuchyní (Asií, Indií, Afrikou, středomořím) a dnešním trendem "street food".    

 

Registrujte se zde

https://forms.gle/9vS5GZKN83vDET27A

Přečtěte si také

Srdečně Vás zveme na 5. seminář pro personál všech školních jídelen v ČR  v rámci projektu Máme to na talíři a není nám to jedno (MTNT) podpořený záštitou Ministerstva zdravotnictví. 

Pokračovat ve čtení