Máme to na talíři a není nám to jedno

Státní zdravotní ústav, Centrum zdraví, potravin a výživy pod vedením Prof. MVDr. J. Rupricha, CSc. uveřejnilo v minulých letech zprávy o nutriční hodnotě školních obědů. Na tyto výsledky navazuje práce Centra podpory veřejného zdraví projektem "Máme to na talíři a není nám to jedno".

 V rámci tohoto projektu se pokoušíme v praxi ověřit, zda a za jakých okolností je možné systém školního stravování modernizovat. Ověřujeme pouze jeden z možných směrů, který jsme vyhodnotili v rámci projektu jako optimální. Základem pro naši práci je analýza současného stavu systému školního stravování a popis konkrétních kroků rekonstrukce.

Zde je ke stažení celá Analýza systému školního stravování a návrhy modernizace v rámci projektu.

 

Přečtěte si také

Ryby sice stále nejsou pravidelnou a tradiční součástí naší stravy, ale dnes již můžeme nakoupit rozmanitý sortiment od ryb mořských, sladkovodních, tučných apod. Pokud v rodině ryby připravují, děti je jedí a mají je rády - je potenciál, že je budou jíst i ve školní jídelně. Realita je mnohdy úplně opačná. Proč tomu tak je?

Pokračovat ve čtení