Máme to na talíři a není nám to jedno

Státní zdravotní ústav, Centrum zdraví, potravin a výživy pod vedením Prof. MVDr. J. Rupricha, CSc. uveřejnilo v minulých letech zprávy o nutriční hodnotě školních obědů. Na tyto výsledky navazuje práce Centra podpory veřejného zdraví projektem "Máme to na talíři a není nám to jedno".

 V rámci tohoto projektu se pokoušíme v praxi ověřit, zda a za jakých okolností je možné systém školního stravování modernizovat. Ověřujeme pouze jeden z možných směrů, který jsme vyhodnotili v rámci projektu jako optimální. Základem pro naši práci je analýza současného stavu systému školního stravování a popis konkrétních kroků rekonstrukce.

Zde je ke stažení celá Analýza systému školního stravování a návrhy modernizace v rámci projektu.

 

Přečtěte si také

Po dlouhé covidové pauze a nutnosti všechny plánované kurzy pro personál školních jídelen odvolat, vás srdečně zveme na workshop Nože, vývary, polévky. Jediný pro školní jídelny, který je veden formou edukací kulinářských technik. 

Pokračovat ve čtení