Salát z červené rýže (kroupy) s cuketou a fazolemi

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 260 g

  • 800 g červená rýže
  • 650 g fazole
  • 100 g cibule
  • 450 g cuketa
  • 120 g celer
  • 120 g mrkev
  • 200 g celer (sterilovaný celer i s nálevem)
  • 5 g ocet
  • 5 g sójová omáčka
  • 10 g sůl
  • 3 g kurkuma
  • 100 g olej (olivový)

postup

  1. Cibuli opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cuketu, celer a mrkev. 
  2. Krátce opečeme, okořeníme a ochutíme. 
  3. Směs spojíme s vařenou červenou rýží a vařenými fazolemi. 
  4. Nakonec přidáme sterilovaný celerový salát i s trochou nálevu.
  5. Přílohy: grilovaná ryba, smažený celer v sýrovém těstíčku
Zdroj: Vlastní recepty