Rýžovo-čočkový salát se sýrem

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 290 g

  • 760 g rýže
  • 60 g máslo
  • 450 g vývar (zeleninový)
  • 500 g červená čočka
  • 450 g brokolice
  • 150 g pórek
  • 200 g sýr Mozzarella
  • 325 g jogurt
  • 125 g zakysaná smetana
  • 40 g hořčice
  • 5 g cukr
  • 1 g pepř
  • 3 g sůl

postup

  1. Rýži orestujeme na másle, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme. 
  2. Čočku uvaříme ve vývaru asi 8 – 10 minut, až se tekutina odpaří. 
  3. Brokolici rozdělíme na malé růžičky a vložíme do vařící osolené vody a  zblanžírujeme. 
  4. Vše necháme vychladnout.
  5. Pórek a mozzarellu nakrájíme najemno. 
  6.  Přidáme jogurt, zakysanou smetanu, hořčici, cukr, sůl a pepř. 
  7. Podle potřeby okyselíme a spojíme s rýži, čočkou, brokolici a mozzarellou.
  8. Přílohy: celozrnné pečivo, sýrové nebo krůtí nugetky
Zdroj: Vlastní recepty