Rizoto s fazolemi adzuki

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 300 g

  • 700 g kulatozrnná rýže syrová
  • 170 g fazole adzuki syrové
  • 128 g červená cibule
  • 400 g mrkev
  • 200 g zelená paprika
  • 200 g žlutá paprika
  • 200 g žampióny
  • 2 g sladká paprika
  • 100 g olej
  • 70 g sezamové semínko neloupané přírodní
  • 10 g jarní cibulka

postup

  1. Fazole adzuki namočte na 10-12 hodin. 
  2. Vařte je ve vodě, ve které byly namočeny doměkka (asi 30 minut). 
  3. Důkladně propláchnutou rýži zalijte vroucí vodou, lehce osolte a vařte na mírném ohni do měkka. 
  4. Na oleji osmahněte jemně pokrájenou cibuli, přidejte  na tenká kolečka pokrájenou mrkev a orestujte, zasypte mletou paprikou a krátce zasmažte. 
  5. Směs zalijte vodou, přidejte pokrájené papriky a žampióny a krátce duste.
  6. Poté přidejte uvařené fazole, rýži a sezamové semínko a důkladně promíchejte. 
  7. Na talíři můžete ozdobit sekanou jarní cibulkou.
  8. K dochucení můžete použít sójovou omáčku.