Quinoový salát

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 150 g

  • 500 g quinoa (kuskus, jáhly) syrová
  • 500 g rajčata
  • 100 g červená cibule
  • 10 g máta (bazalka)
  • 30 g limetková šťáva
  • 100 g olivový olej
  • 10 g sůl

postup

  1. Quinou uvařte v osolené vodě (1 šálek Quinoi na 2,5 šálku vody). 
  2. Obilovinu není potřeba dopředu propírat, ani namáčet a vaření zabere do 15 minut. 
  3. Po uvaření se Quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou lehce oříškovou chutí. 
  4. Uvařenou quinou smíchejte s nakrájenými rajčaty, najemno nakrájenou červenou cibulí, posekanou mátou  a olivovým olejem. 
  5. Dochuťte limetkovou šťávou, případně dosolte. 
  6. Salát podávejte vychlazený.
  7. Místo quinoy můžete použít kuskus nebo jáhly nebo quinou smíchat s kuskusem.
  8. Do salátu můžete použít cherry rajčátka.
  9. Mátu můžete nahradit čerstvou bazalkou.