Polentové hranolky

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 170 g

  • 600 g polenta (1 minutová), 1l vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu
  • 3000 g voda
  • 8 g sůl
  • 3 g kmín
  • 40 g slunečnicová semínka

postup

  1. Osolíme vodu a dáme ji vařit. 
  2. Do vroucí vody opatrně zamícháme polentu. 
  3.  Přidám opražená semínka a koření. 
  4. Nalijeme do nízké vodou vypláchnuté mísy a nechám ztuhnout. 
  5. Pak nakrájíme špalíčky a opečeme je v troubě na pečícím papíře.
  6. K polentě můžeme přidat česnek, sušená rajčata, parmezán nebo bylinky.
  7. Přílohy: maso, zelenina, saláty
Zdroj: Vlastní recepty