Pohankový salát

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 170 g

  • 750 g loupaná pohanka
  • 10 g sůl
  • 1 g pepř
  • 20 g petrželka
  • 16 g máta
  • 350 g rajčata
  • 380 g okurka
  • 100 g mrkev
  • 100 g cibule
  • 38 g česnek
  • 50 g citrónová šťáva
  • 50 g olivový olej

postup

  1. Pohanku propláchneme ve studené vodě a uvaříme (2-3 minuty v osolené vodě).
  2. Necháme ji 30 minut dojít a vychladnout.  
  3. Připravíme dresink z citrónové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře.
  4. Nakrájenou zeleninu vložíme do větší mísy. 
  5. Přidáme pohanku, dresink, petržel, mátu, opepříme a osolíme. 
  6. Salát necháme 30 minut v chladu odležet.
  7. Přílohy: arabský pita chléb, cizrnový humus.
Zdroj: Vlastní recepty