Hledat
Menu
Zdravá školní jídelna
Úvod
O projektu
Zdravé školní jídelny
Čtěte o stravování
Recepty a jídelníčky
Recepty
Jídelníčky
Jídelny si radí
Fotogalerie
Hledat
Hledat
ZŠJ na Facebooku
Úvod
O projektu
Co je Zdravá školní jídelna
Tým
Kontakt
Zdravé školní jídelny
Seznam jídelen
Mapa jídelen
Registrace
Nápady od vás
Zapojte se
Test znalostí
Čtěte o stravování
Publikace ke stažení
Články
Studie a statistiky
Nutriční doporučení
Recepty a jídelníčky
Recepty
Jídelníčky
Jídelny si radí
Fotogalerie
<
Zpět na přehled
Ovesné řezy
Grilovaný sumeček s restovanou zeleninou a bramborovým pyré
Sumeček s teplým čočkovým salátem
Sumeček africký se zeleninou Versailles
Pórková polévka ze sumečka
Halászlé se sumečkem
Sicilská rybí tomatová polévka
Ovocný chléb
Arašídové sušenky
Celozrnné palačinky s banánem a javorovým sirupem
Jablečné muffiny s rozinkami
Ovesné řezy
26. 2. 2015
•
Sladká jídla
ingredience
Průměrná hmotnost 1 porce = 30 g
100
g
ovesné vločky
50
g
cukr
50
g
med
50
g
máslo
20
g
rozinky
15
g
vlašské ořechy
15
g
slunečnicová semínka
15
g
strouhaný kokos
postup
Ve větším hrnci rozpusťte máslo, přidejte cukr a med a míchejte do úplného rozpuštění cukru.
Přisypte vločky, rozinky, kokos, semínka a ořechy, důkladně promíchejte.
Směs pečlivě upěchujte do zapékací formy vyložené pečícím papírem.
Pečte asi 15-20 minut při 170 °C, až hmota začne na okraji hnědnout.
Po vychladnutí vyklopte z formy a odstraňte papír.
Úplně zchladlé rozkrájejte na libovolné tvary.
Můžete použít libovolné kombinace sušeného ovoce, semínek a ořechů, množství si určete dle vaší chuti.
Zdroj:
Firma Country Life
Odeslat přes e-mail
vytisknout
stáhnout pdf
Nahoru
Provozuje Státní zdravotní ústav
Všichni partneři