Kofty z červených fazolí

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 150 g

  • 800 g červené fazole vařené
  • 500 g brambory
  • 200 g cizrnová mouka
  • 120 g vejce (3 kusy)
  • 125 g špenát
  • 100 g řepkový olej
  • 10 g petrželová nať
  • 1 g kari koření
  • 10 g česnek
  • 10 g sůl

postup

  1. Fazole namočte na 8 hodin, propláchnete a vařte doměkka. 
  2. Brambory uvařte do měkka.
  3. Špenát najemno pokrájejte. 
  4. Vychladlé fazole a brambory vložte do mísy spolu s kari a česnekem a důkladně rozmixujte. 
  5. Přidejte vejce, cizrnovou mouku, špenát, sůl, pokrájenou petrželku a promíchejte. 
  6. Z hmoty vytvořte válečky a napíchněte je na špejli. 
  7. Pečte na vymaštěném plechu 15 minut při 180°C. 
  8.  V průběhu pečení můžete kofty otočit a potřít olejem.
  9.  Přílohy: Podávejte s pečivem. Kofty můžete také doplnit čerstvým zeleninovým salátem nebo vařenou či dušenou zeleninou. Jsou výborné i s omáčkou z jogurtu a máty servírované s tortillou.