Dýňová omáčka na římském kmínu s cizrnou

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 150 g

  • 1000 g dýně hokaido
  • 100 g cibule
  • 300 g mrkev
  • 260 g cizrna vařená
  • 80 g řepkový olej
  • 1 g římský kmín
  • 2 ks bobkový list
  • 1 g mletý koriandr
  • 10 g petrželová nať
  • 10 g sůl

postup

  1. Cizrnu namočte na 8-12 hodin, propláchněte, dejte do většího hrnce a vařte doměkka. 
  2. Dýni omyjte (nemusí se loupat), vydlabejte semínka a nakrájejte na 1-2 cm kostičky. 
  3. Na oleji osmahněte cibulku, v polovině smažení přidejte římský kmín a na závěr mletý koriandr. 
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev, dýni, bobkový list, podlijte vodou, mírně osolte a duste, dokud se dýně nerozvaří (vytvoří hustou omáčku, kterou není potřeba zahušťovat). 
  5. Přidejte uvařenou cizrnu a chvíli povařte. 
  6. Podávejte posypané nakrájenou petrželkou.
  7. Přílohy:  Vhodnou přílohou je rýže.