Dušený lilek s fazolemi

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 170 g

  • 350 g fazole bílá vařená
  • 100 g drcená rajčata sterilovaná
  • 200 g smetana 12%
  • 100 g rozinky
  • 100 g cibule
  • 10 g česnek
  • 800 g lilek
  • 100 g paprika žlutá
  • 2 g skořice
  • 2 g kmín mletý
  • 50 g řepkový olej
  • 10 g sůl

postup

  1. Fazole namočte na 8 hodin, propláchnete a vařte téměř doměkka přibližně 45 minut.
  2. Na oleji osmahněte cibuli. 
  3. Přidejte pokrájený lilek a papriku a smažte několik minut se skořicí, kmínem a česnekem. 
  4. Přisypte uvařené fazole a rozinky a smažte ještě minutu. 
  5. Přidejte drcená rajčata a smetanu, nechte asi 10 minut povařit.  
  6. Nakonec dle chuti dosolte.
  7. Přílohy:  Vhodnou přílohou je rýže nebo bulgur