Cuketová polévka s oreganem

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 330 g

  • 70 g olej
  • 30 g máslo
  • 100 g cibulka zelená
  • 1200 g cuketa
  • 8 g oregano
  • 1500 g voda (zeleninový vývar)
  • 300 g mrkev
  • 80 g petržel
  • 320 g celer
  • 20 g sůl
  • 1 g pepř
  • 180 g smetana 12%
  • 8 g pažitka

postup

  1. Cibulku osmažíme na másle a oleji do růžova, přidáme  očištěné, nakrájené cukety, kořenovou zeleninu, oregano a 10 minut za stálého míchání opékáme. 
  2. Pak zalijeme vodou a vaříme 35 minut. 
  3. Nakonec rozmixujeme, osolíme, dochutíme pepřem a zjemníme smetanou. 
  4. Ozdobíme pažitkou. 
  5. Přílohy: Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě lehce postříknuté olivovým olejem.
Zdroj: Vlastní recepty