Cizrnová směs s dýní hokaido

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 300 g

  • 750 g cizrna (římský hrách) vařená
  • 128 g červená cibule
  • 500 g dýně hokaido
  • 1000 g rajčata
  • 400 g brambory
  • 200 g mrkev
  • 70 g rozinky
  • 100 g řepkový olej
  • 10 g petrželová nať
  • 10 g česnek
  • 1 g římský kmín
  • 2 g mletá paprika
  • 10 g kukuřičný škrob
  • 2 g skořice
  • 40 g zázvor
  • 20 g sůl

postup

  1. Cizrnu namočte na 8-12 hodin, propláchněte a vařte doměkka. 
  2. Cibuli nakrájenou nahrubo vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. 
  3. Přidejte česnek, římský kmín, mletou papriku a skořici a vše krátce osmahněte (3-5 minut). 
  4.  Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev a oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor, přiveďte k varu a vařte 15 minut. 
  5. Přidejte rozinky, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše duste doměkka. 
  6. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. 
  7. Do směsi vsypte uvařenou cizrnu a prohřejte. 
  8.  Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekanou petrželku.