Červená čočka jako příloha

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 270 g

  • 2400 g červená čočka
  • 2000 g voda
  • 1 g bobkový list
  • 1 g hřebíček
  • 3 g majoránka
  • 100 g cibule (jarní)
  • 8 g česnek
  • 3 g sůl
  • 20 g sójová omáčka
  • 1 g pepř

postup

  1. Červenou čočku přivedeme k varu, přidáme bobkový list, hřebíček, majoránku, jarní cibuli a česnek. 
  2. Uvaříme do měkka (při mírné teplotě bez zakrytí 10 – 15 minut). 
  3. Promícháme se solí, sójovou omáčkou, pepřem a krátce povaříme.
  4. Přílohy: zeleninové saláty, kyselá okurka
Zdroj: Vlastní recepty