Bulgurový salát s jogurtovou majonézou

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 260 g

  • 1300 g bulgur
  • 200 g celer
  • 80 g petržel
  • 140 g mrkev
  • 80 g cibule
  • 400 g okurky (sterilované)
  • 80 g jablka
  • 100 g majonéza
  • 200 g bílý jogurt
  • 10 g ocet
  • 1 g pepř
  • 3 g hořčice
  • 3 g cukr

postup

  1. Bulgur (1 díl bulguru – 2 díly vody) uvaříme v osolené vodě (5 minut bez míchání a 10-15 minut pod poklicí ho necháme dojít. 
  2. Zeleninu uvaříme doměkka, nakrájíme a smícháme s bulgurem, nasekanou cibulí, jablky, okurkami a dochutíme hořčicí, cukrem, octem, kořením a spojíme s jogurtem a majonézou. 
  3. Přílohy: vícezrnné pečivo, grilovaná zelenina, vařená ryba 
Zdroj: Vlastní recepty