Amarantový kotlík

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 300 g

  • 800 g amarant (laskavec) vařený
  • 250 g pórek
  • 200 g celer
  • 400 g červená paprika
  • 375 g sterilovaná kukuřice
  • 750 g mléko
  • 180 g smetana 12%
  • 100 g řepkový olej
  • 10 g petrželová nať
  • 3 g čerstvý tymián

postup

  1. Amarantová zrna zalijte vodou (na 1 díl amarantu 2-2,5 násobek vody) a vařte 20 - 30 minut a nechte pod pokličkou dojít. 
  2. Na oleji osmahněte nakrájený celer, papriku a pokrájený tymián. 
  3. Zalijte mlékem,  přidejte nakrájený pórek a krátce poduste.
  4. Přidejte kukuřici, amarant, vmíchejte nakrájenou petrželku a zjemněte smetanou.
  5. Místo amarantu lze použít kuskus či jáhly.