Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví, oddělení hygieny dětí a mladistvých, pořádá v rámci projektu Zdravá školní jídelna ve spolupráci se společností Bidvest Czech Republic a firmou BONNO kurz:
Pestrý, nutričně vyvážený sezónní jídelníček za dostupnou cenu
Kurz je určen pro vedoucí kuchařky a aktivně vařící vedoucí školních jídelen. Kurzem účastníky provede lektor Radek Šubrt
Termín konání:
10. listopadu 2015 v 10,00 hod.
Místo konání:
Gastrostudio společnosti Bidvest v Kralupech n/Vltavou
(v Růžovém údolí 553, Kralupy nad Vltavou)
Program
10:00 – 10:15 Prezence účastníků
10:15 – 10:30 Zahájení
10:30–13:30 Praktická ukázka přípravy přesnídávky, oběda a svačiny dle Nutričního doporučení ke spotřebnímu koši se zaměřením na luštěninový, zeleninový bezmasý pokrm, pokrm z ryb – sezónní a cenově dostupné řešení
13:30 – 14:00 Vyhodnocení kurzu, závěr
ORGANIZAČNÍ POKYNY
Pro účastníky kurzu bude z Hlavního nádraží v Praze na místo konání akce zajištěna autobusová doprava. Autobus přistaví i na nádraží v Kralupech nad Vltavou pro ty účastníky, pro které je výhodnější nejezdit přes Prahu.
Vzhledem ke kapacitě gastrostudia je možné, aby se z jedné školní jídelny účastnil 1 zástupce. Pokud máte zájem o účast více osob, je nutné se telefonicky domluvit.
Po absolvování kurzu obdrží účastníci certifikát a receptury na připravovaná jídla.
Připravená jídla bude možno ochutnat. Pitný režim bude zajištěn firmou BONNO, která nabídne koncentráty, které po naředění splňují požadavky projektu na obsah cukru.
Přihlášky k účasti na kurzu zasílejte do 30.10.2015 na:
Telefonický kontakt: 267 082 553, 267 082 488