Praktický kurz " I polévka může být sexy"

Většinou doma polévky děti jedí. Některé děti s oblibou velikou. Ano asi nejvíce sexy jsou ty krémové, hladká konzistence a krásné barvy. Ale proč ne? Jak na to ve školních jídelnách, aby i tady děti polévky měly rády. Přijďte na jednodenní odborný seminář „I polévky může být sexy“ a objevte spolu s námi magii výborných polévek. 

Termín konání:                              11. nebo 12. 2. 2020

Místo konání:                                 MAKRO Akademie, Praha, Jeremiášova 1249/7

Cena semináře:                             1 600 Kč vč. DPH / osoba

Cena zahrnuje:                               teoretickou a praktickou část, občerstvení v průběhu konání semináře včetně oběda

Přihlášení na konferenci:         makroakademie@makro.cz

Organizační pokyny:                   vzhledem k programu je nutné si vzít kuchařský pracovní oděv a obuv

 

Program konference:

8:00 – 9:00      prezence účastníků semináře, občerstvení

9:00 -10.00      Teoretická část

  • Jsou polévky v naší zemi stále tradiční součástí jídelníčku? A chutnají polévky dětem ve školních jídelnách?Výsledky studie SZÚ(SISP – Studie individuální spotřeby potravin) a dotazníkového šetření.                                                  

  • Zelenina v polévkách – realita versus doporučení (návaznost na praktickou část a doplněno o porovnání mezi realitou a doporučením).                                      

  • Tuk v polévkách a jeho funkce (návaznost na praktickou část).                          

  • Sůl v polévkách a doporučení jak ochutit polévky s ohledem na dětského strávníka – čím chuť dotáhnout (návaznost na praktickou část).                

10:00 – 10:30   Coffee break

10:30 – 14:30    Praktická část                  

Nácvik přípravy polévek pod vedením profesionálního týmu Makro akademie.   

  • Zeleninové polévky – svět barev a chutí. Jak využít všech vlastností zeleniny, aby měla polévka co nejatraktivnější chuť. Jak uchovávat barevnost polévek. Zelenina a bylinky.

  • Luštěniny v polévkách. Jaké možnosti skýtá použití luštěnin – luštěniny skryté i přiznané. Luštěniny a bylinky. Jak pracovat s luštěninami, aby co nejméně nadýmaly.

  • Zajímavé a netradiční zavářky.

  • Vývary. Jak připravovat, jak uchovávat jako rozpracovaný polotovar (vhodné nádoby a nutné technické vybavení) = nerudovské „Kam s ním?“

  • Názorná ukázka výdeje polévek pro mladší děti aneb – jídelna posilovnou

 

15:00    Závěr semináře

 

 

Přečtěte si také

Je to zase tady - opakujeme kurz Začínáme od základů, který je celý věnovaný omáčkám a šťávám pod maso s využitím vlastních vývarů.Kdy: 10.9. 2019 (7 hodinový praktický kurz)Kde: Makro Akademie Praha StodůlkyCena: 1 500,- Kč / osobuPřihláška: https://akademie.makro.cz/kurz…

Pokračovat ve čtení