Termín konání: 11. nebo 12. 2. 2020
Místo konání: MAKRO Akademie, Praha, Jeremiášova 1249/7
Cena semináře: 1 600 Kč vč. DPH / osoba
Cena zahrnuje: teoretickou a praktickou část, občerstvení v průběhu konání semináře včetně oběda
Přihlášení na konferenci: makroakademie@makro.cz
Organizační pokyny: vzhledem k programu je nutné si vzít kuchařský pracovní oděv a obuv
Program konference:
8:00 – 9:00 prezence účastníků semináře, občerstvení
9:00 -10.00 Teoretická část
-
Jsou polévky v naší zemi stále tradiční součástí jídelníčku? A chutnají polévky dětem ve školních jídelnách?Výsledky studie SZÚ(SISP – Studie individuální spotřeby potravin) a dotazníkového šetření.
-
Zelenina v polévkách – realita versus doporučení (návaznost na praktickou část a doplněno o porovnání mezi realitou a doporučením).
-
Tuk v polévkách a jeho funkce (návaznost na praktickou část).
-
Sůl v polévkách a doporučení jak ochutit polévky s ohledem na dětského strávníka – čím chuť dotáhnout (návaznost na praktickou část).
10:00 – 10:30 Coffee break
10:30 – 14:30 Praktická část
Nácvik přípravy polévek pod vedením profesionálního týmu Makro akademie.
-
Zeleninové polévky – svět barev a chutí. Jak využít všech vlastností zeleniny, aby měla polévka co nejatraktivnější chuť. Jak uchovávat barevnost polévek. Zelenina a bylinky.
-
Luštěniny v polévkách. Jaké možnosti skýtá použití luštěnin – luštěniny skryté i přiznané. Luštěniny a bylinky. Jak pracovat s luštěninami, aby co nejméně nadýmaly.
-
Zajímavé a netradiční zavářky.
-
Vývary. Jak připravovat, jak uchovávat jako rozpracovaný polotovar (vhodné nádoby a nutné technické vybavení) = nerudovské „Kam s ním?“
-
Názorná ukázka výdeje polévek pro mladší děti aneb – jídelna posilovnou
15:00 Závěr semináře