Zeleninové špaldoto s opraženou slunečnicí

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 280 g

  • 550 g špalda syrová
  • 150 g cibule
  • 600 g květák
  • 500 g mrkev
  • 500 g celer
  • 100 g slunečnicová semínka
  • 3 g mletá paprika
  • 10 g česnek
  • 3 g provensálské bylinky
  • 100 g řepkový olej
  • 20 g sůl

postup

  1. Zrno špaldy opláchněte, vložte do mírně osolené studené vody a vařte pod pokličkou bez míchání 40-50 minut. 
  2. Špaldu také můžete předem namočit na 12 hodin, doba varu se pak mírně zkrátí. 
  3.  Na oleji osmahněte cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek a mletou papriku, které také ještě krátce osmahnete. 
  4. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a květák, provensálské bylinky, podlijte vodou a krátce poduste. 
  5. Přidejte špaldu a promíchejte. 
  6. Slunečnicová semínka lehce nasucho orestujte na pánvi (nesmí se spálit, byla by hořká).
  7. Špaldoto servírujte na talíře posypané slunečnicovými semínky.

0 komentářů ke článku